single-image

De herfst in Meg Ryan (en in ons allemaal)

Ik las ergens iets over ‘Meg Ryan fall’. Op Tiktok schijnt Meg Ryan namelijk symbool te staan voor de herfst: haar wijde mannenbroeken, haar gebreide truitjes, haar wollen sjaals, en natuurlijk de herfstkleuren waarin haar films als ‘When Harry met Sally’ en ‘You’ve got mail’ baden.

Tinternet en de herfst: dat is precies wel een dingetje. Ik lees op sociale media korte verhaaltjes over knitted sweaters, pompoensoep, afscheid nemen van iced coffees en het feit dat de herfst het seizoen is van de PSL’s. Ja mensen, ik wist het ook niet maar PSL staat dus voor Pumpkin Spiced Latte. Dat is iets van de Starbucks, een plek waar ik nooit kom omdat De Echtgenoot vindt dat ge daar vooral warme melk moet gaan drinken als ge daar zin in hebt, maar dat die hele Starbucks werkelijk geen hol met goeie koffie te maken heeft. (Had ik al vermeld dat De Echtgenoot een licht geobsedeerde koffiesnob is? Het is zelfs zo erg dat hij intussen al ne goeiendag krijgt van het hipsterpersoneel in de Caffènation, stel u voor zeg.)

Terwijl ik voor mijn kledingkast stond te weifelen vanochtend (yep, sokken – nope, nog geen Damarreke, da’s pas voor als het vriest Floor, gij se vroegtijdige paniqueur over een beetje kou), kwam er een whatsappje binnen. Of ik zin had in een koffie op deze herfstige dag? Met een filmpje van Sinatra’s ‘Autumn leaves’ erachteraan.

De herfst, hij is hij onontkoombaar.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like