Van de appel en de verroeste spijker

“Ijzertekort? Ja, dat komt wel vaker voor bij lopers. Zal ik u eens een tip geven?”

– “Graag.”

“Ge gaat me niet geloven, en als ik heel eerlijk ben moet ik ook wel toegeven dat het behoorlijk ongeloofwaardig klinkt.”

– “Nu ben ik zeker benieuwd!”

“Awel. Ge neemt een appel. En ge steekt daar een verroeste spijker in. Laat dat een nachtje zitten. ‘s Anderendaags neemt ge die verroeste spijker daar weer uit. Vervolgens eet ge de appel op.”

– “… ?”

“Ik zei het toch, dat ge het niet zou geloven? En toch, ‘t is gene zever. De appel neemt de ijzerionen van die verroeste spijker op, en dat geeft u een ijzerboost.”

Hij bleef er de hele tijd stoïcijns onder. De “nu had ik u goed liggen hè” bleef mijlenver achterwege. Ik kon alleen maar wat ongemakkelijk lachen. Ondertussen spookte dat ene zinnetje uit een interview met Carla Galle, ex-topvrouw van Bloso, door mijn hoofd: “Zestig procent van de trainers in Vlaamse sportclubs is niet sporttechnisch onderlegd.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like