Floor leest en luistert.

Lezen:

Vol goede moed eindelijk die klassieker ter hand genomen, die hier al een zestal jaren staat te blinken in de boekenkast. Tijdens het lezen van de eerste drie pagina’s al twee keer gegniffeld. Na een goeie vijftien pagina’s werd ook al ‘ns hardop gelachen.

Kortom: grappige pee, die Multatuli.Turkey Lonely Planet

Voorbereiden:

Onze reis naar de klassieke kust van Turkije binnenkort, samen met een aanzienlijk deel van de schoonfamilie en een klad Turkse vrienden. Tien jaar geleden bezocht ik Efese ook al eens, toen samen met m’n medestudenten-classici van de VUB. Ik herinner me vooral de bewaard gebleven Romeinse toiletten.

Misschien deze keer toch maar eens focussen op de bibliotheek van Celsus. Intussen heb ik een intellectuele reputatie hoog te houden.

Luisteren:

De smachtende countryrock van The Jayhawks blijkt de perfecte metgezel tijdens deze leesweek. The Jayhawks zijn al sinds midden jaren tachtig een rots in de branding voor al wie volhardt in de mening dat het genre americana nog lang niet uitgestorven is. (En terecht. Voor de non-believers hebben wij slechts twee woorden: Ryan Adams.)

En zelfs die non-believers zullen niet anders kunnen dan toegeven dat dit een onsterfelijke klassieker is.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like