En Floor, wat hebt gij zoal geleerd van de verhuis naar ‘t stad?

Dat het hoog tijd was om de heimat te verlaten. No offense, Dessel, maar uw nochtans bosrijke omgeving werd mij toch een beetje te benauwend. (Al besef ik wel degelijk dat ik nu gewoon de ene N-VA-burgemeester inruil voor de andere. Dat dan weer wel.)

Dat een huurappartement u veel bijbrengt over wat ge zoal verlangt van uw definitieve woonplek. Zoals daar zijn: geen tram in de straat, en ook geen kasseien. Een keuken waarin ge probleemloos rond uw eigen as kunt draaien. Natuurlijke lichtinval in de badkamer. (Des morgens een douche nemen bij kunstlicht, daar wordt een mens niet vrolijk van.)

Dat datzelfde huurappartement ook voordelen blijkt te hebben. Zoals daar zijn: een bureau dat ge met een deur kunt afsluiten. (O, wat is het daar zoveel plezanter schrijven dan in onze Desselse living!) Maar ook: een bad, een koffiebar op wandelafstand, een tramhalte voor de deur, … Enfin: alles vlakbij, eigenlijk.

Dat er desondanks wel één ding is dat gij ongelofelijk hard mist. Waarvan gij beseft dat ge daar eigenlijk bijna elke dag genot van had:

dat afdakske! Hoe vaak ge daar uw kleren hebt laten uitwaaien na een nachtje op café …

Een afdak, dat is onontbeerlijk voor de luie huisvrouw die liever haar kleren een nachtje in de frisse buitenlucht laat hangen dan ze in het wasmasjien te steken.

(Neen, meneer, dat heeft niks met zuinigheid te maken, maar alles met luiheid. Jaja, dat geven wij grif toe. Een uitgewaaid kledingstuk, da’s een was- en strijkbeurt uitgespaard: zo bezien wij dat.)

Maar los van dit alles: nog steeds content in ‘t stad. Dat u daar vooral niet aan twijfelt.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like