Rice, rice baby!

Nou Floor, waar zijt ge gisteravond gaan eten?

Vlakbij huis, in restaurant Overzee op de Dageraadplaats. Ze serveren daar naar eigen zeggen de authentieke Thaise keuken. Nu ben ik zelf nog nooit in Thailand geweest en kan ik dus niet vergelijken, maar ik vermoed dat de keuken van Overzee inderdaad redelijk authentiek is. De inrichting trouwens ook. Uitbundige kleuren en plezante slogans aan de muren, zoals ‘Rice rice baby’.

restaurant overzeeOké, maar was het eten dan ook lekker?

Reken maar van yes. Geen zware kokoscurry’s hier, daar doen ze niet aan zeiden ze ons. Wel gerechten die barsten van de fris- en versheid. Het krokante buikspek met limoendressing en de inktvissalade met koriander waren toppers. Ik werd ook heel blij van iets wat ik nog niet kende: bedelblad gevuld met ministukjes gember, gekonfijte limoen, pepertjes, geroosterde kokos, geroosterde pinda’s en sjalotjes. ‘Smaakbommeke’ zei de man die ons bediende, en hij had gelijk.

Aangename bediening ook?

Hij had een hemdje aan met vogelprint en dan kunt ge al niet veel meer mis doen bij mij. Maar inderdaad: zelden wordt ge zo goedlachs bediend. Niet te serieus, met ne lach en ne zwans, maar ook met kennis van zaken. Daar hou ik wel van. Ze waarschuwen trouwens ook voor de heel pikante gerechten. (Dat deden ze niet bij Nimman, waar ik vorige week halverwege m’n gerecht noodgedwongen de handdoek in de vuurring moest gooien.)

Viel er ook wat lekkers te boozen?

Van de cocktails vooraf had ik iets meer verwacht. Mijn Lionel Litchi (die ik eigenlijk vooral voor de geweldige naam had gekozen) had een frisse toets kunnen gebruiken – nu was-ie een beetje vlak. De Gin Ginger viel wel in de smaak bij mijn gezelschap, maar veel meer dan een gin-tonic met gember erin was dat nu ook weer niet. De Portugese chardonnay die we bij het eten dronken, was dik oké.

‘Overzee is op vakantie gaan’: goeie slogan?

Dekt de lading helemaal.

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like