Gigant

Omdat het niet altijd iets van Jeroen moest zijn, besloot Het Lief – hij is tenslotte de kok in huis – dat het voor de verandering ook wel eens iets van Jamie mocht worden, die avond. Vtm en You Tube leerden ons dat Jamie tegenwoordig nogal te vinden is voor gerechten die ge in amper 30 minuten op tafel kunt toveren. Hij gaat daarbij bovendien vaak de Aziatische toer op. Veel noedels, soyasaus, kokosmelk en curry’s allerhande.

Vonden wij allemaal dik oké, want én rap én Aziatisch koken: dat was nu echt eens iets voor ons, zie.

Bijgevolg bevonden wij ons op een winterse zaterdagnamiddag in de gigantische supermarkt die Carrefour Turnhout heet. Gigantisch, want bestaande uit een dubbele rij rayons. Waardoor ge u dus een halfuur suf loopt te zoeken naar zoiets onnozels als bouillonblokjes van Knorr. “Nope, hier niet. Even aan de overkant kijken. Hm, hier ook niet. Hoekje om dan maar. Ehm, waren we hier niet al eens gepasseerd?”

De bouillonblokjes hebben we uiteindelijk wel gevonden. De verse koriander niet. En dan vraag ik mij toch af hoe dat kan, dat ze geen verse koriander hebben in zo’n gigant van een supermarkt.

Het Lief wist het ook niet.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like