Het is vegetarisch en het gaat rap vooruit.

Een snelle hap van goede kwaliteit, en liefst niet te duur. Waar vindt ge dat in ‘t Stad, Floor?

Awel ik zal het u zeggen. Daarvoor moet ge bij Beni Falafel zijn, in de Lange Leemstraat.

Klinkt vegetarisch.
Dat is het ook. Falafel, dat zijn gefrituurde balletjes gemaakt van kikkererwten. Typisch Midden-Oosters. Verder serveren ze bij Beni ook soep en hummus, naar believen te combineren met bovenvermelde falafelbouletten, een slaatje of pitabrood.

Was het ook lekker?
beni falafelZeer zeker. Zelf nam ik de ‘Falafel’: een pitabroodje gevuld met de beroemde bouletjes, knapperige groenten en een sausje naar keuze. De looksaus was homemade en pittig, niet zo zoet als de looksaus die ge in de supermarkt koopt. Mijn tafelgenoot koos voor de ‘Falafel allerlei’, met hummus. De gemengde sla die we erbij bestelden was kraakvers en hij bevatte ook een beetje scherpe zuurkool. Lekker.

Ging het een beetje rap vooruit?
O ja. Alle tafeltjes waren bezet, dus namen we plaats aan de toog. Binnen de drie minuten werd onze bestelling opgenomen en tien minuten later waren we aan het eten. De Antwerpse zwanskes van de patron krijgt ge er zomaar bij.

Joviaal sfeertje dus?
Absoluut. Ook de Deliveroo-student die na zijn shift nog een bestelling kwam plaatsen voor zichzelf, werd met een enthousiaste babbel onthaald.

Kortom, ze gaan u daar nog terugzien?
Rapper dan ge denkt, zelfs. Wij zijn aan ‘t verbouwen en zullen de komende weken zonder keuken zitten. Dan is zo’n snelle, goeie en goedkope hap ideaal.

Goed excuus, Floor.
Ik weet het.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like