Céline in mineur

Muziek

Written by:

Views: 263

Deze recensie verscheen in De Standaard op woensdag 22 juni.

Céline Dion verloor in januari van dit jaar haar man René Angélil, na een lange strijd tegen kanker. Amper een maand daarna stond ze alweer op het podium in Las Vegas, en barstte ze in tranen uit terwijl ze ‘All by myself’ zong. Ook maandagavond in het Sportpaleis leek het huilen haar vaak nader te staan dan het lachen. Meteen na opener ‘Encore un soir’ stak Dion al een speech af over ‘de moeilijke tijden die ze nu doormaakt’. Ze waarschuwde ons ook: geen kostuumwissels vanavond. We zouden het met haar sobere zwart-witte outfit moeten doen. Dat wringt. Céline is Céline niet zonder de glitterjurken, de triomfantelijk opgestoken vuisten en de zelfverzekerde powerkreetjes.

Celine Dion

Foto: Carlo Verfaille

De Vegas-glamour ontbrak totaal. En net zoals bij haar vorige passage in Antwerpen, koos de Canadese diva voor een overwegend Franstalige set. Dat leverde enkele kippenvelmomenten op, zoals ‘S’il suffisait d’aimer’ en ‘Pour que tu m’aimes encore’ – beide woordelijk meegezongen door het publiek. Ja, die klok van een stem waarmee Dion nog steeds loepzuiver uithaalt (ze is 48 en draait al in het popcircus mee sinds ze op haar negentiende het Songfestival won), die doet wat met een mens. Naast ons werd een traantje weggepinkt tijdens ‘It’s all coming back to me now’. Toen die song naadloos overging in ‘The power of love’, de über-powerballad die in onze eigen tienerslaapkamer weleens op repeat stond (ieder zijn zwakte), bezorgde die hoge eindnoot ons heel eventjes innerlijke vrede.

Na de overload aan ballads steeg het tempo gelukkig alsnog, met ‘Dans un autre monde’ en de Ike & Tina-cover ‘River deep, mountain high’. Alleen jammer dat de bas nagenoeg onhoorbaar was en de groove daardoor zo zoek was als glitters op het jasje van Céline. Dion eindigde in mineur met het trieste afscheidslied ‘Vole’, gericht aan haar overleden man. We keerden in begrafenisstemming huiswaarts.

Gezien op maandag 20 juni in Sportpaleis, Antwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *